4 vinkkiä ulkoilmatapahtuman ilmeen luomiseen

26.03.2021

Kesä lähestyy, ja Suomessa se on perinteisesti tapahtumien kulta-aikaa. Edellinen vuosi ei ole suosinut tapahtuma-alaa koronapandemian takia ja tämänkin kesän tapahtumien kohtalo on vielä epäselvä. Mutta me haluamme pysyä optimistisina ja pitää katseen tulevaisuudessa! Siksi kokosimme neljä vinkkiä, jotka auttavat ulkoilmatapahtuman ilmeen luomisessa.

1. Aloita suunnittelu suurista linjoista

Suunnittelussa on otettava huomioon käytettävissä olevan tilan piirteet, tapahtuman luonne ja tietenkin budjetti. Tapahtuman ilmeen tulisi olla yhtenäinen, jolloin yksittäiset ratkaisut tehdään kokonaisilmettä silmällä pitäen. Siksi kannattaa ensin suunnitella suuret linjat ja siirtyä sitten yksityiskohtiin. Toki suunnitelmaan vaikuttavat myös ulkopuoliset tekijät, kuten sponsorit ja viranomaismääräykset.

2. Hyödynnä tuotteita monipuolisesti

Ulkoilmatapahtuman ilmeen luomiseen on tarjolla monipuolinen valikoima tuotteita, joista voi valita omaan tapahtumaan sopivat vaihtoehdot. Tyypillisiä ovat beachflagit, salkoliput, aitakankaat ja erilaiset kyltit. Festareilla tai konserteissa tarvitaan lava, jonka ilmeen suunnittelu on osa kokonaisuutta lavakankaineen, päätykolmioineen, beachflageineen ja PA-kankaineen. Tapahtuman ilmeen mukaisesti voidaan tehdä etukäteismainontaa esimerkiksi busseissa, ratikoissa, autoteippauksina ja ulkomainontana.

3. Toimivat opasteet näkyvät kauas ja miellyttävät silmää

Opasteet ovat tärkeä osa tapahtumaa. Esimerkiksi sisään- ja uloskäyntien, wc-alueen, lavojen ja tarjoilualueen tulee löytyä helposti. Opasteiden tulee olla riittävän kokoisia ja sijoiteltuina näkyville paikoille. Niiden tarkoitus on olla ennen kaikkea käytännöllisiä, mutta toteutuksessa kannattaa huomioida tapahtuman ilme. Opasteille pitää löytyä myös sopivat kiinnityspaikat, joina toimivat esimerkiksi tolpat, aidat ja betonipossut.

4. Valitse oikeat materiaalit

Ulkoilmatapahtuman tuotteiden materiaaleja valittaessa kannattaa huomioida ulkonäön lisäksi laatu, kestävyys ja ympäristöystävällisyys kuten kierrätettävyys. Parhaassa tapauksessa tuotteita voidaan käyttää uudelleen tulevissa tapahtumissa, jolloin laatuun kannattaa erityisesti panostaa. Ammattilaiset osaavat neuvoa parhaiten juuri sinun tapahtumaasi sopivien materiaalien valinnassa.

PunaMusta PixMill tarjoaa kaiken, mitä tarvitset tapahtuman ilmeen luomiseen ja voimme toimia myös suunnittelukumppaninasi. Meillä on pitkä kokemus tapahtumista ja autamme sinua toteuttamaan juuri haluamasi näköisen tilaisuuden. Vain taivas on rajana. Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!