Black Friday ja joulu ovat ovella – ideoita loppuvuoden tärkeimpiin myymälämarkkinoinnin kampanjoihin

01.10.2021

On aika toteuttaa vuoden lopun tärkeimmät myymäläkampanjat: sekä Black Friday että joulu ovat tilaisuuksia luoda myymälään tai kauppakeskukseen upeita kampanjoita, jotka houkuttelevat ostoksille. Alennuskampanjat, jouluiset tuotenostot tai koko myymälän pukeminen joulutunnelmaan onnistuvat monipuolisilla myymälämarkkinoinnin ratkaisuilla.

Samat ratkaisut eivät sovi kaikkiin liiketiloihin, joten kampanjamateriaalit on voitava räätälöidä juuri sinun tarkoituksiisi sopiviksi: onko tilaa paljon vai onko siitä puutetta, etsivätkö asiakkaasi alennuksia, tiettyjä brändejä vai joululahjaideoita?

Herätä huomio jo ulkona

Jos kampanja on koko myymälän laajuinen, sen ilme kannattaa tuoda esiin jo myymälän ulkopuolella, jotta ohikulkijat kadulla tai ostoskeskuksilla huomaavat, että sisällä on tarjolla jotain tavallisesta poikkeavaa.

Ulkomainonnassa houkuttimina toimivat esimerkiksi banderollit, beach flagit ja ikkunatarrat, jotka kannattaa suunnitella siten, että asiakkaan astuessa sisään ilme jatkuu yhtenäisenä, eli samat visuaaliset elementit toistuvat myymälässä.

Näyteikkunat ovat yksi parhaista mainospaikoista, joten niiden visuaaliseen toteutukseen kannattaa panostaa. Kun ikkunatila on oikeanlaisesti suunniteltu ja toteutettu se pysäyttää ja jättää muistikuvan brändistä tuotteineen.

Paras myymälämarkkinointi opastaa ja houkuttelee ostoksille

Sisällä kampanjan ilmettä voi tuoda esiin heti ovilla hälytysporttien hupuilla, jotka on suunniteltu muun kampanjan mukaisiksi. Kun asiakas on astunut niiden läpi sisään, muilla kampanjamateriaaleilla häntä voidaan johdattaa tiettyjen brändien, alennusten tai joulutuotteiden pariin. Tässä apuna toimivat esimerkiksi mobilet, ständit, hyllynpäätymainokset ja lattiatarrat sekä brändien tyylin mukaisesti suunnitellut tuotehyllyköt.

Lattiatarroilla voidaan esimerkiksi ohjata asiakkaat kohti haluttua kampanjapistettä: niistä voidaan luoda askelmerkit, joita seuraamalla asiakkaat johdatetaan esimerkiksi jonkin brändin tuotepöytään tai tiettyyn alennuskampanjaan.

Myymälän tai ostoskeskuksen sisään voidaan rakentaa pop-up-pisteitä, joihin räätälöidään kampanjaan sopivat ratkaisut. Kauppakeskuksessa kampanjaa on mahdollista toteuttaa vielä isommalla mittakaavalla: miten olisi vaikka esiintymislava, johon voimme tarjota kaikki somisteet ja rekvisiitan taustakankaista valaistuksiin ja digitaalisiin näyttöihin?

Kampanjamateriaalien toteutuksessa kannattaa huomioida sekin, aiotaanko niitä käyttää useita kertoja. Tällöin on mahdollista suunnitella kestävät ratkaisut, jotka saatte jatkossa pystytettyä itse.

Autamme kampanjaasi onnistumaan

Autamme kampanjassasi sen ideoinnissa toteutukseen. Jos sinulla on valmis suunnitelma, etsimme ratkaisut, joilla toteutamme sen näyttävästi ottaen huomioon tilasi, brändisi ja tuotetarjontasi.

Ota yhteyttä ja tehdään teille vuoden näyttävin myymäläkampanja!