Habi Kids on kannanotto lasten leikkitiloihin Habitare messuilla

19.09.2018

Habi Kidsin avulla halutiin avata keskustelua siitä, miten Suomessa lasten leikkipaikkoja voisi kehittää monipuolisimmiksi ottamalla suunnitteluun mukaan eri alojen asiantuntijoita, suunnittelijoita, muotoilijoita ja myös tilan aktiivisimmat käyttäjät, eli lapset.

Lapsilla on oikeus laadukkaaseen ja merkitykselliseen kokemukseen

Lapsille tarkoitettujen tilojen suunnittelussa voi revitellä ja olla jopa anarkistinen. Kun suunnittelee lapsille, joutuu usein purkamaan omia muurejaan. Tilasuunnittelussa lasten huomioiminen voisi lähteä siitä, että suunnittelee muotoja ja aktiviteetteja joiden leikkitarkoituksen lapsi voi itse keksiä. Habi Kids on esimerkki aikuisen ja lapsen yhteisestä tilasta ja merkityksellisestä kokemuksesta, tilan suunnitelleet Janine Rewell ja Aino Heikkinen kertovat.  

Tilasisustuksen uudet trendit

Habi Kidsin tavoitteena on myös antaa vinkkejä lastenhuoneiden sisustamiseen. Yhtenä esimerkkinä ovat suuret kangastulosteet, jotka Janina Rewell on suunnitellut ja Habitare Pro -messujen pääyhteistyökumppanina ollut PixMill Group tulosti Habi Kidsia varten.

Kangastulosteiden teknologia on kehittynyt valtavasti ja eri kangasmateriaaleja on saatavilla niin paljon, että jokaiseen käyttötarkoitukseen löytää varmasti omansa. Kangastulosteet ovat hyvä lisä tilojen sisustuksessa. Helpoin esimerkki ovat verhot ja sohvatyynyjen päälliset. Kangastulosteilla saa persoonallisuutta ja omaa kädenjälkeään näkyviin helposti. Tilasisustusta mietittäessä ei valmisverhojen ja tapettien mallistosta useinkaan löydy täydellisesti sopivaa, tällöin tilaan varten suunnitellut suurkuvatulosteet ovat hyvä vaihtoehto. Olemme vuosikymmeniä tottuneet katsomaan valkoisia seiniä, nyt on värien aika. Värit ovat siirtyneet sisustuslehdistä koteihin, työpaikoille ja julkisiin tiloihin, joten värien rohkea käyttö on enemmän kuin suositeltavaa myös kangastulosteissa, Rewell vinkkaa.