”Halusimme heti ensimmäisestä päivästä alkaen tuottaa wow-efektejä”

21.11.2017

Suurkuvatulosteistaan tunnettu PixMill juhlii 10-vuotissynttäreitään

Vantaalainen PixMill Group juhlii 10-vuotista taivaltaan 22. marraskuuta 2017. PixMillin suurkuvatulosteet ovat ohittamaton osa katukuvaa, sillä niitä on esimerkiksi kauppakeskuksissa, liikennevälineissä ja ulkomainoksissa. PixMill Group syntyi vuonna 2007, kun kuvakeskus Coralli ja Tähtityöt Oy fuusioituivat saman katon alle.
– Kun aloitimme yhteisen taipaleemme Helsingin Pihlajanmäessä, henkilökunta sopeutui uuteen tilanteeseen nopeasti ja asiakkaat saivat nauttia entistä tehokkaammasta tuotantoprosessista. Kauppa kävi hyvin ja tuntui, että PixMill tuli silloinkin vastaan ihan joka paikassa, PixMillin toimitusjohtaja Sami Pulkkinen muistelee.

PixMill laajeni vauhdilla

Vuoden päästä aloitushetkestä Print Studio liittyi PixMilliin. Virolainen Macroprint fuusioitui osaksi PixMilliä vuonna 2010 ja myymälämiljööseen erikoistunut Zorro vuonna 2011. Parin vuoden päästä joukkoon liittyi vielä ulkomainosjätti JCDecaux, joka ulkoisti painamisen PixMill Groupille.
– Kaikki edellä mainitut yritykset olivat alansa pioneereja, ja ne loivat PixMillin suurkuvatulostamiselle näkyvyyttä, toimintamalleja ja värihallittua työnkulkua, Pulkkinen kertoo. Yrityksen tavoitteena on ollut heti ensimmäisestä päivästä alkaen valmistaa laadukkaita suurkuvatulosteita, jotka aiheuttavat ihastusta.
– Ja sama tavoite meillä on edelleenkin, eli wow-efektien tuottaminen asiakkaille.

Jatkossa panostetaan sähköisiin kanaviin

Suurtulostusalan tekniikka kehittyy koko ajan. Pulkkisen mukaan erityisesti jälkikäsittelyn automaatiot ja asiakaskohtaiset räätälöidyt projektinhallintatyökalut ovat kehittyneet vuosi vuodelta parempaan suuntaan.
– Tällä hetkellä meidän tulostinkantamme kattaakin koko alan kirjon ja vaatimukset. Tulevaisuudessa tulemme painottamaan vahvemmin sähköisiä kanavia ja jatkamme edelleen tuotannon kehittämistä ja automatisointia.

PixMill Group työllistää tällä hetkellä yhteensä noin 70 henkilöä Suomessa ja Virossa. Toimitusjohtaja haluaakin kiittää koko porukkaa.
– Olen ylpeä meidän todella hienosta, alan huippuosaajista koostuvasta henkilökunnasta niin Suomessa kuin Virossakin. Viron tehtaamme on onnistunut upeasti kasvattamaan myyntiään ja pitämään PixMillin laadun sekä toimitusnopeuden erinomaisina. Lisäksi Herttoniemen painosali on
tällä hetkellä Suomen nykyaikaisin ison formaatin silkkipaino.

– Kiitokset näistä kymmenestä vuodesta kuuluvat oman henkilökunnan lisäksi Canelco Capitalille, alihankkijoille sekä tietysti aivan loistaville asiakkaille, jotka ovat uskoneet meihin.

Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, iloitsee Pulkkinen.