Hotelli Vuokatti & Suites houkuttelee ainutlaatuisella tunnelmallaan

21.10.2019

Hotelli Vuokatti valittiin viime vuonna 8. parhaaksi hotelliksi Suomessa*. Kainuulaisen hotellin tyylikkään luonnonläheinen ilme ja ainutlaatuinen tunnelma eivät ole sattumaa. Onnistunut kokonaisuus vaatii jatkuvaa kehitystä ja toimivaa yhteistyötä.

Hotelli Vuokatin ja PixMillin yhteistyö on jatkunut pian vuosikymmenen. Hotellin ilmettä alettiin kehittää yhdessä kahdeksan vuotta sitten, kun uusi omistaja halusi tuoda idylliseen järvenrantakohteeseen lämpöä ja pehmeyttä.

”Hotelli Vuokatin kantavana ajatuksena on palvelu. Visuaalisen ilmeen on tuettava toiminnan korkeaa laatua ja maanläheisyyttä, kuten aamupalatarjoilua, joka sisältää tuoreita sämpylöitä ja paikallisista marjoista tehtyjä smoothieita”, kertoo hotellin omistaja Mika Ohtonen.

Hänen mukaansa pitkä yhteistyö PixMillin kanssa takaa, että heidän tarpeensa asiakkaana tunnetaan hyvin. ”Saamme hyviä neuvoja ja ideoita, samalla kun ammattilaiset huolehtivat, että materiaalit noudattavat hotelli- ja ravintola-alan vaatimuksia, kuten paloturvallisuutta.”

Ikimuistoinen loma järven rannalla

Hotelli Vuokatissa halutaan tarjota kävijöille kodikkuutta, mutta myös mielenkiintoisia kokemuksia. Lupaus lunastetaan jokaisessa tilassa alkaen tienvarsimainoksista, julkisivun logosta ja huonekylteistä. Myös PixMillin toteuttamat kultamustat huonekortit ovat haluttuja.

”Moni poimii kortin kotiin muistoksi. Suhtaudummekin huonekortteihin eräänlaisina liikelahjoina ja tilaamme kerran vuodessa uuden erän!” Ohtonen naurahtaa.

Hotellivieraiden käytössä ovat tenniskentät ja minigolf, saunamaailma ulkoaltaineen, kuntosali ja retropolkupyörät, joten oikeanlaista tunnelmaa luovia suurkuvatulosteita tarvitaan paljon aina banderolleista purjekankaisiin.

Hotellin omistaja on erittäin ylpeä PixMillin toteuttamasta, näyttävästä valomainoskatosta. ”Lähes 30-neliöisen katon kuvatulosteisiin yhdistetyt, väriä vaihtavat LED-valot luovat kokonaisuuden, joka tuo mieleen revontulet.” Luonto onkin olennainen osa hotellin vetovoimaa. ”Hiihtoladut ja Vuokatinrinteet löytyvät läheltä, joten haluamme esitellä kainuulaista vaaramaisemaa, talven hiljaisuutta ja kesän yöttömiä öitä myös sisätiloissa.”

Luonto on vahvasti esillä ravintolassa, jossa loosit on rajattu metsää kuvaavilla vinyyliverhoilla. Hotellista löytyy myös noin 100 alumiinipintaista Dibond-valokuvaa, joista jokaisessa on jokin mielenkiintoinen yksityiskohta, kuten mustavalkoisen metsän keskellä punaisena hehkuvat puolukat. ”Hotellin käytävillä kävelykin on omanlaisensa elämys”, Ohtonen korostaa.

Hotelli Vuokatti uudistuu rohkeasti

Seuraavaksi suurkuvatulosteita tarvitaan 200 hengen juhlatelttaan ja uusiin neuvottelutiloihin. ”Luomme PixMillin vinyylitapeteilla neuvotteluhuoneisiin 3-ulotteisen metsämaiseman, joka ulottuu yhtenäisenä kuvana seiniltä lasipinnoille”, Ohtonen kertoo.

Joulun alla hotellin majoituspaikkojen määrä kasvaa 410:een, kun rannalle avautuu jo 3. Suites-kohde. Huoneistot sisustetaan Dipond-levytauluilla, joissa käytetään ensimmäistä kertaa jopa kolme metriä pitkää staattista kuvakalvoa.

”Helposti irrotettavan ja kiinnitettävän kuvakalvon ansiosta huoneiden ilmettä voidaan muuttaa nopeasti, esimerkiksi vuodenaikojen mukaan”, Ohtonen kertoo innostuneena. ”Odotamme Vuokatin kovinta turistitalvea, joten haluamme antaa parastamme ja esitellä seutua monipuolisesti.”

 

 

 

*Trivago 2018.