Kokoteippaukset näkyvät ja kestävät – PunaMusta PixMill pukee Tampereen raitiovaunut brändien väreihin

27.04.2021

Tampereella liikkuvat ovat varmasti jo nähneetkin uudet raitiovaunut, jotka ovat kevään aikana kulkeneet paitsi oransseina myös muun muassa Lähi-Tapiolan ja PunaMustan värein teipattuina.

Tampereen Ratikka aloittaa varsinaisen liikennöinnin elokuussa, ja raitiovaunujen koeajot ovat parhaillaan käynnissä. Matkustajat pääsevät näillä näkymin kyytiin kesän kynnyksellä koeliikenteen merkeissä.

Tampereen raitiovaunujen kokoteippaukset hoitaa PunaMusta PixMill, jolla on pitkä kokemus ajoneuvoteippauksista – onpa kyse sitten henkilöautoista, rekoista, raitiovaunuista tai lentokoneista. Tampereen Ratikan teippausten ja matkustajatilojen digitaalisten näyttöjen mediatilan myynnistä vastaa PunaMusta, joka tarjoaa myös mainosten suunnittelua.

Teippaukset kestävät pitkätkin kampanjat

Kun raitiovaunujen liikennöinti käynnistyy, teippausaikataulu on tiukka, mikä edellyttää ammattitaitoa ja tarkkaa aikatauluttamista. Yhden raitiovaunun teippaamiseen menee keskimäärin noin 80 henkilötyötuntia.

Raitiovaunun saapuessa varikolle uutta teippausta varten poistetaan ensin vanhat mainospinnat ja putsataan mahdolliset liimajäämät. Sen jälkeen ryhdytään teippaamaan uutta pintaa.

Moneen muuhun ajoneuvoon verrattuna raitiovaunujen teippaaminen on itseasiassa yksinkertaisempaa, sillä suoraa pintaa on paljon ja Tampereen vaunut ovat upouusia.

Teippaukset ovat paitsi loistavia mainospaikkoja, ne myös suojaavat raitiovaunun maalipintaa pieniltä kolhuilta ja naarmuilta, joita liikenteessä aiheutuu. Teippaukseen käytetään takuumateriaalia, joka on kestävää ja säilyy hyvänä vuodenkin pituisen kampanjan ajan.

Onko oven paikka huomioitu?

Kun raitiovaunujen kokoteippausten mainoksia suunnitellaan, on tärkeä ottaa huomioon esimerkiksi ovien ja pyöräkoteloiden sijainnit. Näin varmistetaan mainoksen näyttävän suunnitellun mukaiselta, ja ettei tärkeää informaatiota tule sellaisiin paikkoihin, joista se ei näy selkeästi. Meiltä asiakas saa neuvoja näissä asioissa, jotta lopputulos on varmasti onnistunut.

Saatavilla on myös mainosten suunnittelua asiakkaan niin halutessa.

Tampereen raitiovaunujen kokoteippaukset ovat erittäin suosittuja, ja tällä hetkellä ne on myyty jo vuoden 2022 puolelle. Raitiovaunujen digitaalisille näytöille on myös ostettavissa mediatilaa.

Ota yhteyttä, jos haluat kuulla lisää ajoneuvoteippauksista. Tutustu Tampereen Ratikan mediamyyntiin.