Muistilista myymälämarkkinoinnin ratkaisujen valintaan

26.05.2021

Onnistuneet myymälämarkkinoinnin ratkaisut houkuttelevat asiakkaita, saavat heidät viipymään ostoksilla pidempään ja palaamaan uudelleen. Parhaimmillaan myymälämarkkinoinnin ratkaisut tuovat esiin brändiä, miellyttävät silmää ja tekevät ostoksilla käynnistä asiakkaalle sujuvampaa.

Olit sitten toteuttamassa kauppakeskuksen, yksittäisen myymälän tai pop up -liikkeen ilmettä, tässä on muutamia vinkkejä, jotka auttavat toimivien myymälämarkkinoinnin ratkaisujen valinnassa.

1. Huomioi kokonaisuus

Myymälämarkkinoinnin ratkaisut, eli niin sanotut POS-materiaalit (Point of Sales), kannattaa miettiä kokonaisuutena, jotta lopputulos on toivotun mukainen. Liiketiloissa visuaalisuutta ja viihtyvyyttä tuovat suurten seinäpintojen tapetit. Mikäli liiketilaan haetaan vaihtuvaa ilmettä, parhaiten toimii alumiinirakenteinen kehys, johon saa vaihdettua kankaan tilanteen mukaan. Ratkaisut valmistetaan mittatilaustyönä tilaan sopivaksi.

2. Mieti, mistä asiakkaat pitävät

Millaisessa ympäristössä liikkeen asiakkaat viihtyvät? Esimerkiksi lelukauppa tai varaosia myyvä liike vetävät puoleensa erilaisia asiakkaita, joiden mahdolliset mieltymykset kannattaa huomioida jo myymälämarkkinointia suunniteltaessa. Persoonalliset, rohkeat ratkaisut sopivat joihinkin liikkeisiin paremmin, toisiin taas maltillisemmat ja hillityt.

3. Käyttötarkoitus ratkaisee

Myymälämarkkinoinnin ratkaisuissa kannattaa panostaa tuotteisiin, jotka soveltuvat käyttötarkoitukseen ja ovat kestäviä. Oikeiden ratkaisujen valintaan vaikuttavat esiteltävä tuote, esittelypaikka, tilan koko sekä kuinka kauan materiaalit ovat esillä ja onko niitä tarkoitus hyödyntää jatkossa.

Mieti, halutaanko vaikkapa kampanjamateriaaleja käyttää myöhemmin uudelleen: laadukkaat tuotteet kestävät useampia käyttökertoja. Esimerkiksi promopisteen suunnittelussa voidaan huomioida, että pystytys hoituu jatkossa asiakkaalta itseltään. Parhaiten käyttötarkoitukseen sopivat tuotteet suunnitellaan aina asiakkaan tarpeiden mukaan.

4. Näyteikkunaan vaihtuvuutta

Myymälämarkkinoinnin ratkaisuilla näyteikkunan ilmeeseen on helppo tuoda vaihtelua. Voit herättää ohikulkijoiden huomion myös erilaisilla digitaalisilla elementeillä, kuten hologramminäytöillä. Ikkunateippauksilla voit tuoda esiin brändiä ja luoda ilmettä. Ulkoasun lisäksi näyteikkunan suunnittelussa tulee miettiä käytännön ratkaisuja, kuten tarvitaanko aurinko- tai turvasuojakalvoa.

5. Opasta asiakasta

Sopivat kyltit ja opasteet auttavat asiakasta löytämään etsimänsä tuotteet. Brändinmukaisesti toteutetut opasteet sekä ohjaavat asiakasta että toimivat somisteina.  Opasteita voit täydentää digitaalisilla infonäytöillä.

6. Houkuttelevat tuotepöydät ja promopisteet

Promo- tai pop-up-pisteiden ja tuotepöytien ratkaisut suunnitellaan asiakkaan tuotteisiin ja käyttötarkoitukseen sopiviksi sekä brändin ohjeistuksen mukaisiksi. Esimerkiksi kosmetiikkaosastojen tuotepöytien houkuttimina toimivat näyttävät pöytädisplayt. Myös mittatilauksena tuotetut hyllyköt tai tuotepöydät tuovat brändille haluttua näkyvyyttä ja ripauksen ylellisyyttä. Suurempien lanseerausten esillepanoissa digitaaliset näytöt ovat osana tapahtumaa. 

Saatavilla on myös helposti pystytettäviä valmistelineratkaisuja, joista saat rakennettua näyttävän kokoisia seinämiä hetkessä ilman työkaluja. Kaikissa esittelypisteissä tulee ottaa huomioon myymälöiden tai kauppakeskusten turvallisuusvaatimukset.

Me PunaMusta PixMillillä toteutamme myymälämarkkinoinnin ratkaisut rakennesuunnittelusta toimitukseen ja asennukseen. Monet asiakkaistamme toimivat valtakunnallisesti, jolloin toimitamme materiaalit eri toimipisteisiin ympäri Suomen. Ota yhteyttä ja kerro meille käyttötarpeesi, autamme sinua löytämään sopivimmat myymälämarkkinoinnin ratkaisut!