Ravintolan visuaalisuus on osa asiakaskokemusta

02.03.2020

Kun ravintola ja kahvila kaipaa uutta ilmettä, yksi suunnittelun kulmakivistä on asiointia sujuvoittava visuaalinen viestintä. ISS Tilapalvelut toteutti Outotecin henkilöstöravintolan ja kahvilan uudistuksen kyltitysten ja opasteiden osalta yhteistyössä PixMillin kanssa. ISS Tilapalveluiden tilasuunnittelun ja –hallinnan päällikkö Helena Hallanoro kertoo visuaalisuuden merkityksestä julkisissa tiloissa sekä yhteistyöstä PixMillin kanssa.

Miten visuaalisuudella vaikutetaan asiakkaisiin?
Visuaalisella viestinnällä vahvistetaan haluttua brändimielikuvaa ja helpotetaan asiointia. Opasteiden ja kylttien avulla ohjataan jonoja ja asiakkaiden liikkumista tilassa. Onnistuessaan visuaalisuus voi jopa vähentää tapaturmavahinkojen mahdollisuutta.

Mikä on tärkeintä visuaalisuuden suunnittelussa?
Visuaalisessa viestinnässä tulisi lähtökohtaisesti ajatella kokonaisuutta ja mahdollisimman miellyttävää asiakaskokemusta. Esimerkiksi Yhdysvalloissa visuaalinen viestintä on nostettu keskiöön tilasuunnittelun rinnalla, ja se onkin todellinen erottautumistekijä isoille brändeille.

Mihin asioihin kiinnität ammattilaisena huomiota julkisten tilojen visuaalisessa viestinnässä?
Mielikuvien merkitystä ei voi korostaa liikaa. Jokainen alan ammattilainen tietää, että pelkkä ruokalista ilman tilaa ei tuota asiakkaille elämystä. Omaperäisyys ja personointi ansaitsisivat mielestäni enemmän huomiota muun toteutuksen rinnalla.

Miten yhteistyönne PixMillin kanssa sujui Outotecin ravintolauudistuksessa?
Sisustusarkkitehtimme Julia Chenin mukaan PixMillin kanssa oli mukava tehdä yhteistyötä. Toimitetut materiaalit olivat erittäin laadukkaita ja työnjälki hyvää. PixMill reagoi toiveisiimme nopeasti ja oli joustava kumppani. Lopputuloksesta tuli suunnitelmien mukainen.